Gekte - Reisverslag uit Delhi, India van Michael Roesler - WaarBenJij.nu Gekte - Reisverslag uit Delhi, India van Michael Roesler - WaarBenJij.nu

Gekte

Door: Michael Roesler

Blijf op de hoogte en volg Michael

01 December 2006 | India, Delhi

Beste Allemaal,

Wow een dikke cultuurshok is me overkomen. Toen ik aankwam op Delhi stonden er allemaal mensen met tulbanden (ongeveer 250) te wachten. Allemaal taxichauffeurs. Het was 05:00 uur toen ik aankwam in Delhi, de hele vlucht heb ik niet geslapen. Het lukte gewoon niet. Baby's die aan het huilen waren (ook niet verwonderlijk want de druk op je oren was af en toe enorm) de airco die ontzettend hoogstond maar wel goed gegeten van het eten dat we aangeboden kregen van British airways. Bij het inchecken in London (heathrow) kreeg ik te horen dat ik ge-update was. Oftewel ik mocht in de bussenisclass zitten. Tv in de stoel leuning, stoelen waarvan je de leuning helemaal plat kon leggen en natuurlijk vliegtuig eten.
En ondertussen zeer vermakelijke naar jullie leuke verhaaltjes gekeken.. Echt super leuk was dat.

Nu zit ik in een hotel en het is echt een chaos op straat. Kinderen die baby's gebaard hebben en bij mij komen bedelen, auto's die konstant toeteren, auto's die midden op de straat parkeren, koeien en ezels die op de weglopen en politie die naar iedereen op straat van alles roepen. Best eng allemaal ik moet er nog flink aan wennen.

Groetjes allemaal Kus Michael

• 01 December 2006 - 17:21

Jo:

Schatje! dus je loopt al tussen de koeien en ezels! geniet lekker en doe rustig aan,
    kusje

• 02 December 2006 - 11:24

Anne En Tomas:

Hey mikey,
    Klinkt best spannend allemaal. Wat zijn je verdere plannen allemaal? Blijf je lang in Delhi/India of ga je er snel weer vandoor richting rustiger terrein? Vinden het leuk dat we zo kunnen lezen wat je allemaal gaat beleven, zullen ook regelmatig deze site blijven checken. De groetjes en Nomoskaar

• 02 December 2006 - 11:43

Heey Tomas en Anne,

Bedankt voor jullie berichtje. Het is hier echt een chaos nog steeds in Delhi. het is hier heel vies stoffig en zeer onhygienisch. Ik zit hier in een hotel in new Delhi en vandaag ben ik naar zuid Delhi gegaan om de lotus tempel daar te bekijken. Het is echt een zeer moderne tempel ontzettnd rustig en een echte toeristen trekker. Helaas ben ik mijn usb kabel vergeten, wow ik zie nu even een hele grote mier voorbij lopen.. damn dat ding is gigantisch. maar ok ik ben dus mijn kabel vergeten dus even nog geen fotos. Ik ben met de taxi geen auto taxi maar een taxi op 3 wielen naar zuid Delhi gegaan wat ongeveer 0,50 tot 2 euro kost. Dat is dan een rit van ongeveer 45 min. De 2 dagen dat ik hier nu ben, ben ik al eigenlijk behoorlijk goed gewend geraakt. Ik snap hoe de mensen hier denken en hoe het verkeer in elkaar steekt.

Maar ik ben al behoorlijk lang bezig. Laat snel weer wat van jullie horen ok en groetjes aan Rintse en Lieke en Rutger.

• 02 December 2006 - 13:14

Jeroen:

ooiiiizz boy jij geniet uhm hard he ff komen chille @ de perroen en dan weer weg ahahah veel plezier owjah recept van de scampies krijg je wel als je backs bent
    selemat indoooo....

• 02 December 2006 - 14:03

Rintse:

Hey Maiky, enne hoe trek je het daar? Al een beetje gewend om respect te tonen voor een koe? Hier is alles ok, ik hou je site in de gaten! mzzls

• 02 December 2006 - 18:30

Fam. Roessler:

Wat een belevenis allemaal
    Maar het 't Harde heeft met 1 0 verloren van ESC
    Ook belangrijk om daar van op de hoogte te blijven. Liefs en kus van je oom tante nicht en neef

• 03 December 2006 - 00:52

He lieverd!
    Ik begrijp je dat je niet weet wat je allemaal in 1 keer overkomt. echt super spannend natuurlijk allemaal! vooral al die eerste indrukken, een totaal andere wereld. ik moet wel zeggen dat ik het nu al moeilijk vind om je te missen als vriend. Have fun!!

Kus de derde musketier

• 03 December 2006 - 18:28

Michael Roesler:

Heey Anne & Tomas, Rintse, Jeroen, famm. Roessler en Sanne. hahaha hoe is het met jullie? Echt super leuk, nu heb ik alweer meer berichtjes op de site.

Op dit moment ben ik nog in Delhi in mijn hotel. Morgen ga ik naar de tajmahal. Daar blijf ik dan 1 nacht en dan trek ik verder naar Radjastan. Dat is een gebied in de woestijn. Daar ga ik op mijn schip der woestijn (kameel) naar plaatsen die in de woestijn liggen. Die tocht duurt 3 weken. Dan vertrek ik naar Dharamsala, een plaats in de himalaya. Waarschijnlijk zullen jullie 3 weken niks van me horen. Als ik in Dharamsala ben verwacht ik dat daar internet is om verslag van die 3 weken in Radjastan uit te brengen.

Verder over de stad Delhi. Gister 2 december ben ik in zuid Delhi geweest. Daar wonen de meeste ministers en presidenten van India. Hun rijkdom in geld en materialisme is echt heel groot, wat te zien is aan hun grote huizen en soldaten die voor de ingang van hun tuin staan. Elke minister of president heeft zijn eigen groepje soldaten voor hun huis. De wegen in zuid Delhi zijn ook veel beter dan in new Delhi of gewoon Delhi.
    De lokale bevolking is erg behulpzaam en aardig. De taxi chauffeurs zijn erg irritant omdat, als je tegen ze zegt breng maar naar dat restaurant, dan brengen ze je eerst naar een kledingwinkel. Dit doen ze omdat ze dan voor 200 roepies (ongeveer 2 euro) aan benzine krijgen. Begrijpelijk maar vervelend. Gister ben ik ook bij de Lotus Tempel geweest. Echt een hele mooie tempel in de vorm van een nog dichte roos.
    Om de tempel te betreden moet je je schoenen uitdoen en op blote voeten verder gaan. Ik had dat helemaal niet door dus ik liep gewoon lekker door. Foutje dus. hehe

Hier is het nu 00.00 uur dus ik ga even slapen tot snel. Knuffels aan jullie Michael

• 04 December 2006 - 15:04

Jodel,
    Wauw Maik, je hebt duidelijk niet stilgezeten! Klinkt wel vet allemaal! Wens je veel succes met je reis door de woestijn, neem een extra flesje water mee en zodra je weer ergens een pc vindt met internet, laat wat weten!

• 04 December 2006 - 15:07

• 04 December 2006 - 15:16

• 04 December 2006 - 16:04

Hedy Sopa:

Hay Maik, Leuk hoor dat je in een paar dagen al zoveel gezien heb en ook al een beetje aan het wennen ben wat drukte en warmte betreft.
    Geniet maar van alles wat je ziet en doe wel voorzichtig he.
    groetjes en knuffels van alkmaar.

• 04 December 2006 - 19:28

Mama:

heeeeeey schat!! We zijn op de site EINDELIJK!! sylvaan heeft het zomaar gevonden goed van haar he. Leuk dat je al zoveel reacties heb gehad. Ik heb je ook weeeer mailtjes gestuurd voordat je de woestijn ingaat. Doeiiiii voorzichtig Kusjes. en dikke knuffel van je kleine zusje

• 04 December 2006 - 20:55

Lisa:

Hi Mike,
    Super leuk stukje. Ik ga je in de gaten houden de komende tijd. Ga lekker genieten van alles wat je overkomt, je zou spijt hebben als je dat niet doet. Ik hoor snel weer van je. Kus je SB-maatje :-)

• 05 December 2006 - 14:29

Heeeeey Allemaal,

Kijk even in me fotos want ik heb er een paar ge upload. Oja enne Rintse 1 van het zelfde berichtje is genoeg hoor. Maar ik ben blij met je enthousiasme!! hahaha Ik mis jullie allemaal dikke kus en knuffel Michael

• 05 December 2006 - 21:41

Ewald En Theresa:

Ha Michael,
    Je bent gelukkig goed aangekomen. Leuk om te lezen wat je tot nu toe al hebt meegemaakt en dan ben je nog maar een week weg!!!! Geweldig ook, deze site, zo kunnen we je een beetje volgen. Nou, geniet maar en let goed op jezelf,
    Doeiiiii

• 05 December 2006 - 21:47

Heeeyyyyy Michael !!!
    Zo te zien heb je het leuk daar !! gaaf dat je vanaf daar gewoon foto's kan uploaden je zou namelijk niet zeggen als je die foto's ziet dat ze daar internet hebben haha !! En al een plek gevonden waar je kan surfen gehehe !! hey veel plezier daar spreek je snel doeiii

• 05 December 2006 - 23:02

Hey Mike!

Wat een super vette foto's allemaal echt een totaal andere wereld! Veel succes in de woestijn en mail maar snel weer!

Kus sanne

• 06 December 2006 - 14:59

Heeey Lisa, Sanne, Christan en Theresa en Ewald,

Hoe is het met jullie wat super gezellig dat jullie even een berichtje hier hebben geplaatst en Sanne hahaha jij ook weer super leuk. Christian nee ik heb nog geen goeie surf plek op straat gevonden, het lukt maar niet om in de pis van alle dieren die hier op straat pissen te surfen hahahaha. Nee stom grapje. Voorlopig ben ik nog niet in de buurt van water. Ik ga nu zo de woestijn in en daarna naar Dharamsala waar het ongeveer min 20 is. ijs surfen is dus wel mogelijk misschien. Hopelijk kom ik Jeti niet tegen. haha

Heeey Lisa hoe is het verder met jou? ben je al klaar met Fysiotherapie? Als ik dus een beetje gekneusd terug kom omdat ik van de mount Everest ben afgevallen dat weet ik je te vinden! hahaha super leuk dat je me indegaten houd via deze site ik hoor snel weer van je ok. Kus en knuffel van je SB fanaat.

Heeey Ewald en Theresa hoe is het met jullie? Echt leuk dat jullie een stukje hebben geschreven. Ik vertrek nu zometeen uit Jaipur, dan ga ik naar Jaisalmer een dorp in de woestijn. Hopelijk hebben ze daar internet hahah denk het niet. En dan vertrek ik naar Dharamsala. Vanuit Dharamsala vertrek ik naar Nepal de Hymalaia. Ik heb gehoord dat het daar -30 kan zijn. Hopelijk niet! Adoe je weet toch Indo's hihihi. Fijne avond verder nog en tot snel ok Dikke kus en knuffel Michael

• 06 December 2006 - 19:40

Tomas:

Ziet allemaal er erg vet uit, hoop dat het een dikke tocht gaat worden. Viel spass

• 07 December 2006 - 15:48

Heej Mikey!
    Superleuke foto's allemaal! Snap dat het allemaal heel erg wennen is, maar je heb (lees en zie ik) ook al heel veel mooie dingen gezien.
    Maareh, kleed je lekker warm aan, kijk uit voor de Jeti en gaan met die banaan ;-) Tot snel! Kus!

• 07 December 2006 - 17:03

Richard & Mahalia:

Hey Michael, vandaag voor het eerst op deze site gekeken, waren benieuwd hoe het je vergaat in het Indiaase. We gaan je volgen !!!! Heb vandaag je vader aan de telefoon gehad, het wordt zo snel mogelijke geregeld deze week. Hou je haaks in de woestijn. Groeten uit Maastricht.

• 09 December 2006 - 12:15

Jaron:

Hey Michael! Ik weet niet precies waar je nu bent..ik wilde je veel plezier wensen in Nepal. Ik hou je site in de gaten. Veel groeten uit Maastricht,

• 09 December 2006 - 15:00

Jozef:

Schat! mis je wel gigantisch hoor, zeker nu we een paar dagen niet kunnen mailen.hoop dat de woestijn 's nachts niet te koud is! lieverd love u en veel plezier!
    knuffel en een grote kus

• 10 December 2006 - 12:52

Ha Michael,
    Wat een belevenissen! En wat sta je mooi op de foto met een tulband.Volgens mij aard je prima in die omgeving.
    Wat is het toch eigentijds dat we je zo op de voet kunnen volgen en dat je daardoor niet helemaal uit beeld bent! Vooral voor je meest dierbaren.
    Geniet maar lekker van alles ondanks heimwee gevoelens op z'n tijd.
    Groetjes, Carina

• 11 December 2006 - 12:34

Pa:

he mike, ben je aan het volgen via google earth en the lonely planet. Zag je gisteren ook op een kameel rijden door de woestijn hahaha. Ben reuze benieuwd hoe het met je is. Doe voorzichtig en ik hoor weer gauw van je. Tot snel. Pa

• 12 December 2006 - 11:40

Heeeey Allemaal,

En hoe is het nu? alles een beetje goed in het koude nederland? Ik zit nu nog steeds in Jaisalmer en ik ben net terug van 5 dagen leven in de woestijn. Het was fantastisch.
    De stilte overmand je de eerste 2 dagen, daarna kom je wat losser. Tijdens de rit op de cameel was er de eerste 2 dagen geen conversatie tussen mij en de camel driver. Alleen ''everything ok?'' om het uur ofzo. hahha
    5 dagen heb ik niet gedoucht een schone onderbroek of wat aan schone kleren aan gehad. hahaha ik hoor jullie al denken......

1x heb ik een zwarte weduwe gezien. voor de mensen die niet weten wat dat is, dat is een zwarte spin met de zwaarste hoeveelheid gif in het lichaam. Na 1 beet leg je na ongeveer 20 minuten het loodje.

De woestijn is echt prachtig. Het is ook best een mystieke plek. Je leert overleven en soms lijkt het alsof de stilte je genezing brengt. De cameel is eigenlijk niet heel prettig om op te rijden. je moet je heel erg ontspannen op de cameel anders val je eraf. De eerste 2 dagen had ik heel veel last van me rug en je liezen worden echt uitgerekt.
    Vrouwen zouden er niks van voelen. hihihihi

Nu ben ik terug en het eerste wat ik gedaan heb is een douche genomen. hahaa ik had echt een snor na 5 dagen nietgeschoren te hebben. En een walm van zweet nam ik met me mee. hahaha heerlijk

Nu ga ik zo even eten en ik spreek jullie gauw weer.

Knuffels,

• 12 December 2006 - 12:21

Martine:

Gatverdamme... Echt een beetje vies ventje dus... ;-)
    Echt een superleuk stukje. Had het idee dat ik naast je stond. Echt vet! Leuk dat ik je nog even sprak op MSN. Laat snel weer wat van je horen! KUS!

• 14 December 2006 - 09:57

Heeeey Allemaal!!

Daar ben ik weer haha de stukjes die jullie allemaal plaatsen zijn echt super leuk om te lezen! En zelfs mevrouw Everts heeft wat geschreven echt super leuk. Even de groetjes aan uw man!

En hoe is het verder Martine en Sanne? Hoe gaat het verder met jullie liefdes? helemaal geod? En Martine met je studie? En Sanne Gaat het lesgeven je nog goed?

En Hoe gaat het verder met Richard en Mahalia Loopt de zaak alweer?

Verder ben ik net terug uit Jaisalmer een plaats in de woestijn. Daar heb ik ook nog 2 dagen bij een moslim familie geslapen. Damn de vrouw doet daar echt alles. Ik wsa het er niet mee eens. Dus ik heb de hele tijd mijn eigen bed weer opgemaakt mijn en zelf en mijn eigen bord afgewassen enzo. en na een paar dagen deed de man het zelf ook! Ik liet hem echt voelen dat ik het er niet mee eens was, en ineenkeer deed hij het zelf. En hoefde zijn vrouw al iets minder te doen. Je moet elkaars cultuur wel respecteren maar dit is gewoon het uitbuiten van de vrouw en zelf op je luie reet gaan zitten. Want anders doen ze bijna niet. Ik vertelde hoe ik dacht over een huwelijke hebben. En ik vertelde hem dat ik vind dat je in een huwelijk samen de dingen moet doen. En na een paar dagen deed hij zelf ook met me mee. Het is geen verkeerde man, maar ze weten gewoon niet anders. Het word ze vanaf kind al bijgebracht.

Nu ben ik weer in Jaipur en morgen ga ik naar Kolka en van Kolka ga ik naar Goa. In Goa heb je allemaal witte stranden. En ze vertelden dat het daar nu 30 graden is. Ik was al wel een beetje verbrand in de woestijn.

De trein reis van Jaisalmer naar Jaipur ben ik behoorlijk ziek geworden Ik had 39,8 graden koorts. In Jaisalmer heb ik iets verkeerds gegeten en ik weet wt en bij welk restaurant. De treinreis van Jaisalmer naar Jaipur duurde ongeveer 10 uur. Met de bus duurde het 13 uur. ongeloolijk toch. Nu ben ik nog een heel klein beetje ziek maar ik heb geen koorts meer. Vandaag ga ik nog even verder uitzieken en nu ga ik de Risja (ik weet niet hoe je het schrijft) pakken een taxi en een trein kaartje halen bij het station. Treinkaartjes moet je hier in India altijd een dag vantevoren halen. Het kan niet op dezelfde dag.

Tot snel weer allemaal en knufffels Michael

• 14 December 2006 - 15:18

Martine:

Vergeet je niet om af en toe wat foto's te plaatsen? Kus!

• 15 December 2006 - 14:07

Joyce&robin&jim&cis:

Leuk om te lezen wat je allemaal meemaakt zover van ons vandaan. Ik vond het heel leuk om te lezen dat je wat je die man allemaal hebt bij kunnen brengen. Vooral zo doorgaan! Doe voorzichtig en we blijven je zeker volgen. Kus van ons 4tjes

• 15 December 2006 - 15:16

Big Mama:

heeej schat, was goed om vanmorgen ff je stem te horen. als het goed is zit je nu in de trein naar de witte stranden belachchchchelijk hihihi. zou zo met je mee willen reizen, je beleeft wel wat hoor, geniet er van dan doen wij het ook via je website. zo ik ga nou maar naar de zuurkool met worst.... moet ik ook wel eten met syl. om voor 2 pers. 2 verschillende gerechten te maken heb ik ook niet zo'n zin in dus pas ik me maar aan.
    vind je het eten daar lekker? wat eet je dan of eet je maar zonder te weten wat je eet...
    mike tot gauw en ik hou van je en mis je doeoeoeoeiiiiiiiiiiiiixxxxxxxxxxxxxdikke knuffels

• 16 December 2006 - 02:01

Hey Mike!

Vet hoor al die verhalen, de woestijn, het strand moet allemaal niet veel gekker worden! Leuk dat je die man ook een beetje een cultuurschock hebt gegeven hoe het er in Nederland allemaal aan toe gaat! Hier gaat alles redelijk z'n gangetje, het lesgeven gaat goed en k werk nog steeds bij de perroen. Alleen mijn relatie heeft het niet overleefd, het is nu bijna drie weken uit.Helaas, maar waarschijnlijk wel beter zo.Ik ben ook echt nieuwsgierig naar foto's (hint)Amuseer je!

Dikke kus
    San.

• 17 December 2006 - 20:10

Jaap En Linda:

Hoi Mike,

eindelijk op je site en met veel plezier je reisverslagen gelezen.als je niet beter weet zou je zo voor een indier door kunnen gaan. de indiase outfit staat je goed, gniffel, gniffel. het verhaal van 5 dagen niet wassen sprak me het meest aan, geweldig , het kriebelde in m'n bilnaad,wat een jeuk zul je gehad hebben en wat moet je het heerlijk hebben gevonden toen je de eerste waterstraaltjes op je (wow)gespierde lijf voelde. we hebben ook genoten van de foto's.
    Mike, we blijven je volgen, geniet, geniet, geniet en tot mails. Dikke knuf van ons, Jaap en Linda

• 17 December 2006 - 20:17

Martine:

Heej, Mike! Relatie is helemaal ok, school wat minder, omdat ik voor veel tentamens ben gezakt. Verder gaat alles eigenlijk heel goed!
    Echt vet dat he een paar nachtjes bij die familie bent geweest, leer je ook weer wat meer over de cultuur daar.

Zorg goed voor jezelf, de medische wereld daar is niet zo goed als de onze!

Tot snel lieverd! Kus

• 18 December 2006 - 11:00

Heej Maiky,
    Super wat je daar allemaal meemaakt daar man, ben jaloers op je want je maakt me wat mee daar zeg. Hier is alles wel ok, mis het wel dat je niet meer 5x per week onaangekondigd voor me deur staat:)hou je site in de gaten en veel plezier nog!x

• 21 December 2006 - 08:28

Mama:

heeej schat waar ben je nu, hebben ze daar geen internet. ben benieuwd naar jouw belevenissen. lig je te zonnen in goa of zoiets??????
    tot mailse ja, ga naar oom jaap. doeoeoeiiiiiiiiixxxxxxxxxxknuffels

• 22 December 2006 - 08:14

Michael Roesler:

Heeey Joyce, Robin, Oom Jimmy en Tante Ciska En Tante Linda en Oom Jaap, Sanne en Martine, Rintse, Hoe is het met jullie? Nadat Sanne en martine op een subtiele manier naar fotos hebben gevraagt heb ik ze even snel geplaatst. hahaha
    Zoals je hier op de nieuwe fotos ziet ben ik in de Himalaya. Het is hier echt zo prachtig. Ik heb in me eentje een berg beklommen van 5500 meter hoog. Het was zo zwaar, de laatste 1500m heb ik om de ongeveer 10 stappen 10 min. moeten uitrusten. De sneeuw kwam daar tot vaak boven mijn knieen en af en toe tot mijn middel. Ik had een paar keer gedacht om terug te gaan, maar ik wilde de top bereiken. De piek van de berg ben ik even vergeten maar ik heb het in mijn dagboek opgeschreven dus bij een volgend bezoek aan het internet zal ik het vertellen op mijn site. Ik heb wel de fotos op de site gezegt toen ik op de top stond. Ik was hoger dan de adelaars het was echt zo prachtig. Ik heb er ongeveer 7 uur misschien iets langer over gedaan om de piek te bereiken. foto 538, 560, 604 en 606 zijn fotos van de top genomen.
    Ik had sneeuw als water gedronken en ik zakte telkens zover weg in de sneeuw dat ik takken onder mijn schoenen vast bond om minder diep in de sneeuw weg te zakken, en het hielp heel goed. foto 574 laat dat zien.
    Ditis allemaal in Manali, dat is een dorp dat ligt in een vallei van de Himalaya. Eigenlijk zou ik naar Dharamsala gaan wat op een berg ligt maar ik ben iemand tegen gekomen op een feest en vertelde dat hij in Manali woonde. Hij vertelde dat ik het echt moest zien. Dus ik ben met hem meegegaan en het is inderdaad echt prachtig. foto 541 laat zijn huis zien. Hij is een manager bij een bedrijf dat tunnels maakt door bergen. Zijn naam is Sudhir. Hij heeft 5 huizen en is stinkend rijk. In zijn huis heeft hij baboes Ik weet niet hoe je het schrijft maar in Indonesie noemen we mensen zo, die in huis voor je werken.
    Ik heb eerst in een met geld zeer arme moslim familie geleefd en nu leef ik bij een met geld zeer rijke indiaase man.
    De verschillen zijn echt enorm.
    Ik ben echt super stom geweest. Ik was een beetje met me fotocamera aan het spelen, even kijken wat de mogelijkheden waren. Toen drukte ik op een verkeerd knopje en nu zijn al mijn fotos gewist. Alleen die van de himalaya dus niet. Al mijn fotos van de Tajmahal, de woestijn, Jaipur waar de pinkcity is. De Lotus temple in Delhi. Echt zonde.
    Nu moet ik weer even gaan ik spreek jullie snel weer ok Dikke knuffels Michael

• 22 December 2006 - 09:13

Richard & Mahalia:

He wereldreiziger, we hebben jou extra fotoruimte cadeau gedaan ! Wel niet meer met de camera spelen.......
    De " renovatie " van de keuken gaat gestaag, de tegelzetter is aan het inwassen, de electricien is bezig, de schilder is aan de laatste loodjes bezig....... Al met al begin januari hopen we met alles weer klaar te zijn. Je geld is vandaag binnen op de rekening, dus je kunt nog even blijven. Heel fijne kerstdagen gewenst van ons drieen, eh sorry .... ook een poot en knuffel van Chica. Groetjes....

• 22 December 2006 - 11:30

Irene V.d. Berg:

Heej Michael,

Ik zit met verbazing alles te lezen. Jij in India, Ralph in Australië. (jullie zullen we gemist worden door de familie en vrienden)
    Maar wat een belevenis zeg.
    Wat zul jij veel indrukken op doen daar. Het is erg leuk om al je verhalen te lezen.
    Hoe is het verder met je? Zal vast wel goed gaan haha!
    Veel plezier daar en alvast een fijne kerst (doen ze daar aan in india??))

X Irene

• 24 December 2006 - 02:44

Sanne:

Super mooie foto's Mike, leuk om een beeld te krijgen wat je daar allemaal ziet, jammer dat je de rest per ongeluk gewist hebt!( stomme indo hahah) Tot snel.

• 24 December 2006 - 08:03

Fleur:

Hej Michael,

wat gaaf dat je daar bent joh! Ben je al wat gewend, hoe lang ga je reizen, zijn er meerdere bestemmingen en natuurlijk,hoe kom je erbij zo'n reis te maken?(behalve dat het leuk is, haha)

Hoe vieren ze kerst daar..?

Liefs Fleur

• 24 December 2006 - 08:15

Heeeey Irene en Sanne,

Irene hoe is het met je? alles goed? wat doe jij nu allemaal? wat leuk dat je een berichtje heb achtergelaten, dank je wel. Laat snel weer wat van je horen ok. Groetjes

Heey Sanne, Ja mooie fotos he, hoe is het nu met je? gaat alles goed?
    Ik zit nu in Dharamsala. In Dharamsala is de school voor Tibetaanse geneeskunde en het ligt op 2000m hoogte op de berg. De naam van de berg weet ik even niet.

Oooja ik zou de naam van de berg nog even vertellen die ik beklommen had. De berg heet de Hamtapas.

Maar verder in Dharamsala wonen vooral Tibetaanse mensen. Het jaartal weet ik niet precies, volgens mij was het in 1953 dat de Tibetanen moesten vluchten voor de Chinezen. De chinezen vielen Tibet binnen. De 14de Dalailama met heel veel Tibetanen zijn toen gevlucht naar India, Dharamsala. Hier in Dharamsala hebben ze de Tibetaanse cultuur gehouden en medische centra opgezet. Hier is bijvoorbeeld. Tibetaanse massage, tibetaanse Yoga, Tibetaanse acupunctuur (weet niet hoe je het schrijft) Tibetaanse geneeskunde enz.

Van hieruit weet ik nog niet waar ik naar toe ga. De mensen zeggen dat het niet mogelijk is om van hieruit naar Nepal of tibet te gaan omdat de sneeuwval te hevig is. De hoofdwegen zijn afgesloten.
    Het is dus informeren hoe en of het mogelijk is om daar te komen. Kan het niet dan ga ik naar zuid India waar het op dit moment 25 tot 30 graden is.

Tot snel Allemaal en groetjes Michael

• 25 December 2006 - 13:01

Pa:

Merry merry christmas for you on top of the world. Geweldige foto's, zijn werkelijk adembenemend mooi. Bereid je wel goed voor als je de bergen in gaat. Neem voldoende water en eten mee, zeker voor een tocht van 7 uren, en vertel aan anderen daar hoe laat je denkt terug te zijn. Kun je niet wat sneeuw van daar naar hier doen trouwens. Hebben wij ook een witte kerst. He Mike relaxed en ik spreek je gauw. love yo.

• 25 December 2006 - 14:48

Joke:

Stinkie! Was nog 1 ding vergeten te zeggen, neem please een gids mee als je weer de himalaya ingaat. Wel heel erg mooi om in de buitenlucht in de bergen te slapen. Lieverd ik mis je heel erg, hou van je.
    Kusje yours only

• 26 December 2006 - 01:02

Yo Michael,

Kom er ook net achter dat je een eigen site hebt. Alles flex daar? Ik heb je foto's gezien en ik moet zeggen dat je er errug sexy uitzag met die tulband, hahaha.
    Anyways, hoop dat je het enorm naar je zin hebt, veel mensen leert kennen en veel nieuwe dingen leert.

Fijne feestdagen, waar je ook bent.

Laters,

Jiri

• 26 December 2006 - 16:53

Lieke:

Hi Michael!!

Wil je even vrolijk kerstfeest wensen!!Foto's zijn te gek!!
    Hoop dat alles goed met j gaat!!

Poen Lieke

• 26 December 2006 - 20:49

Mama:

heeej schat, zit nu bijde van duurentjes, zijn stille nacht aan het zingen....sniksniksnik.
    hoe is het dus je bent nu in dharmsala. mis ralph en jou wel hoor vooral deze dagen, maar jullie hebben wel gelijk dat je de wereld rondgaan. ik geniet wel van de belevenissen. gaaaaaaaf onwijs gaaaaf.
    we hebben weer lekkergegeten, hoe was jouw kerstmaal?????? nou mikkie ik spreek je nog en we mailen ok pas goed op jezelf en voooooorrrrrrzzzzzichtig doeoeoeiiiiiiiixxxxxxxxxxknuffels

• 26 December 2006 - 21:38

Hey Lieverd!

Ik wil je nog even een fijne kerst wensen en als ik je niet meer spreek ook alvast een gelukkig nieuwjaar! Hier gaat gewoon alles z'n gangetje ik probeer een beetje aan het single leven te wennen! Verder lekker even een paar dagen vakantie. Tot snel weer!

kus
    San.

• 27 December 2006 - 01:33

Heej Mike!
    Nog een hele fijne kerst toegewenst om te beginnen, ook van Patrick. Hoe heb jij 'm gevierd? Hier verder alles gewoon zijn gangetje. Echt hele mooie foto's, eindelijk!Haha. Niet meer met die camera spelen, trouwens. KUS!
    P.S. Heb je trouwens nog gekeken voor die opleiding geneeskunde?

• 27 December 2006 - 05:38

Michael Roesler:

Heeeey Sanne, Martine, Mama, Lieke!

Echt heel erg bedankt voor jullie berichtjes. Natuurlijk wil ik jullie ook allemaal een hele fijne kerst en een heel goed nieuwjaar wensen.

Ik zit nog steeds in Dharamsala ik heb eigenlijk helemaal geen kerst gevoel. haha Maar vandaag ben ik ook ziek. Ik weet niet wat ik heb. Ik heb geen koorts maar ik voel me gewoon heel duizelig en niet sterk op me benen. Gisteravond had ik ook Diaree. Ooo damn ik had zo'n buikkramp dus het spoot eruit! hahahahahhahaha
    Maar goed beetje ziek dus. En Martine, ja ik heb nog voor de tibetaanse geneeskunde gekeken en ik heb nu boeken over de geneeskunde. Ook heb ik een ander boek gekocht. Voor degenen die het willen weten. Words of my perfect teacher. Echt een prachtig boek, wel moeilijk af en toe want het is in engels geschreven.
    Vandaag of morgen vertrek ik naar Jaipur want daar hebben mensen gevraagt of ik met hun nieuwjaar wilde vieren. Ik ben er eigenlijk nog niet helemaal uit. Nieuwjaar vieren in de Himalaya of nieuwjaar vieren in een snerige stad. ff denken...

Vandaag en gister heb ik ook engelse les gegevn aan een Boedistische tibetaanse monnik. Deze mensen zijn heel fascinerend. Het is voor mij echt een eer om zo'n persoon engels proberen te leren. Hij leert mij over het boedisme en de tibetaanse taal. Hij wilde me geld geven maar ik zij dat ik geen geld wilde. Ik vertelde datr ik wil leren van zijn kennis, geld is minder belangrijk voor me. Verder wil ik nog vertellen dat er een overgroot verschil is tussen de gebieden waar je je in India bevind. In het noorden van india zijn de mensen veel opener. Ze hebben echt een hele mooie lach. De mensen hier zijn zo mooi. (Ik bedoel mooi in de zin van het innerlijke) Ze zijn zo puur, voor mij is het echt fantastisch om dit te zien.
    In het midden van India en vooral de grote steden zijn de mensen gewoon anders. Ik heb daar een man ontmoet, hij vertelde me dat al het goede wat een mens doet, gebeurd met een reden. Datzelfde geld voor mensen die slecht doen.
    Soms weet je de dingen wel maar je moet je er alleen even aan herinnerd worden.

Nu ga ik even verder met uitzieken. Een hele dikke knuffel allemaal en tot snel!

• 27 December 2006 - 23:42

Jeroen:

He Michael,

Eindelijk een bericht uit het pittoreske Neede. We hebben net de kerst achter de rug (jij natuurlijk ook, al zit je in India)en het waren relaxte dagen. Lekker even met ons gezin bij elkaar!
    Als ik al die verhalen van je lees krijg ik werkelijk weer heimwee naar dat smerige, stinkende, irriterende maar oh zo intrigerende en kleurrijke land. Ik kan de beelden weer voor me zien en de geuren weer ruiken. Jouw verhalen hebben ook zoveel herkenbaarheid voor mij.
    Het is mooi om te zien hoe je je ervaringen creert en ermee omgaat. Je bent er echt en vanuit jezelf. Mooi!
    We zijn alweer hard op weg naar de jaarwisseling en deze jongen is weer behoorlijk terug naar de jeugd. Ik heb sinds jaren weer erg veel vuurwerk besteld en ik zie er helemaal naar uit om het te halen en het met de boys aan te steken. Vind ik geweldig om met m'n zoons die spanning in te gaan. Het kind in mij gaat weer helemaal los.
    Nou kerel, het wordt tijd voor mij om m'n bed op te zoeken want morgen moet er weer gewerkt worden. Binnenkort ook even naar de site van Ralph en hem een berichtje sturen.
    Goed goan en een heel goed uiteinde voor jou van,

Cindy, Jeroen, Youri en Skip

• 28 December 2006 - 10:53

Mamsje:

heeeey schat, ben ik weer, gezellig om je belevenissen te lezen. hier komt je moeder weer....mike neem nou immodium in als je last hebt van je darmen toe nou en doe niet zo eigenwijs, het schaadt niet hoor en veel drinken dan gaat alle troep eruit, jajaja ik weet echt wel wat je denkt hoor....!!!!! vandaag rustig aan doen en bijtanken voor oud en nieuw, je weet het he dan zijn we in zwolle en dan is het alweer 2007 adoeadoe de tijd vliegt voor iedereen denk ik.
    doe voorzichtig en love you doeoeoeoeiiiiiii xxxxxxxxxxxx knuffels

• 31 December 2006 - 12:36

He mike
    Het is hier al de hele tijd radio top 2000 wat we luisteren, en we zijn nu al wel heel erg hard op weg naar bohemiam rapsody van Queen. Bij elk mooi nummer wordt er weer flink aan de volumeknop gedraaid. En dan, dan komt 2007. Marlon is hier met haar vriend. ze blijven tot komend weekend. Vanavond gaan we ff sjoelen. Je weet wel met die schijven. Ik vind het heerlijk om jouw verhalen te lezen. Om mee te kijken bij de dingen die jij daar meemaakt en de mensen die je ontmoet.
    ( Oh radio moet ff iets harder, morning has broken van Cat Stevens heerlijke muziek om ff lekker bij weg te dromen)
    He mike voor 2007 wil ik zeggen dat ik megasuper veel van je hou en dat ik bere trots op je ben en ik wens je het allerbeste toe. He ik moet dit nu via de mail aan je zeggen. Ook wel een beetje raar trouwens. Ondanks dat je verder weg bent, voel je dichterbij.

Ik hou van je

• 31 December 2006 - 19:11

Marjolein:

heey mike!Ik hoop dat je je inmiddels al wat beter voelt?Wat vet dat je de himalaya beklommen hebt!hoorde wel dat het erg gevaarlijk was!Leuk om zo al je verhalen te lezen en te bekijken egt gaaf!Nog een hele fijne tijd doe voorzichtig;) en een heel gelukkig nieuwjaar.May All Your Dreams Come True
    x

• 31 December 2006 - 19:23

Marian:

Geweldig al je verhalen te lezen,dan is Elburg maar saai hoor!!Ik wil je een heel gelukkig nieuwjaar wensen.En nog heel veel plezier daar in verwegniestan.Slurp het op, want ik kan me zo voorstellen dat er heel veel op je afkomt.Geniet ervan.Marjolein en Sylvana gaan strax het nieuwe jaar inluiden in Zwolle, en wij oudjes(je moeder en ik)halen ze in de kleine uurtjes weer op.Neem een borrel van me, ik weet niet wat het favoriete drankje daar is,maar nogmaals Happy Newyear! x

• 01 Januari 2007 - 13:57

Heeeeey Lieverd,

Hoe is het met je? ooo damn yes je komt lekker naar India, echt super vet!! heb er al echt heel erg zin in dat je komt! Ik mis je echt heel erg! Ik heb nog steeds niks van Elisa gehoord ik hoop dat ze wat kan regelen voor je ticket, scheelt toch misschien weer. Ik probeerde je nog te bellen maar je bent telkens in gesprek volgens mij.

Ik bel je vandaag weer even ok kijken of ik je dan tepakken krijg. Een hele dikke knuffel Jozef en ik hou zo ontzettend veel van je Dikke kus Mike

• 01 Januari 2007 - 14:18

Michael :

Jaaa allemaal een zeer gezond en een nieuwjaar toegewenst waar je je vingers bij kan aflikken!! hahaha Even tussendoor Rintse die uiensoep van je die mis ik echt wel van je! Als ik terug ben sta ik weer 5 dagen in de week voor je deur om van die fantastische uiensoep van je te genieten!! En Moeder en vaders En Ralph en natuurlijk het kleine zusje dat al erg groot aan het worden is (sylvana) Een bijzonder goed nieuwjaar toegewenst! En Dat geld ook voor iedereen op deze site! Jiri, Rintse Anna En Tomas Oom Jaap en Tante Linda, Jeroen Woesthuis en Cindy Woesthuis, De familie van Duuren (lekker koud he nu surfen) hihi, Sanne & Martine, Hedy Sopa Lisa Picauli, Richard & Mahalia, Jaron, Irene v/d Berg, Fleur, Lieke, Marjoplein en Marian en Carina Everts Allemaal een goed nieuwjaar!

Op dit moment ben ik in jaipur, hier heb ik nieuwjaar gevierd met vrienden die ik hier ontmoet heb. Hier is erg raar voor me om nieuwjaar te vieren omdat ik heel erg mijn familie en mijn vriendin mis! Naast dat was het ook erg moeilijk voor me om te zien dat het voor heel veel mensen hier in India een doodnormale dag is. Ik was onderweg met die vrienden hier naar een discotheek terwijl straat mensen hout aan het sprokkelen waern om een warme nacht door te komen. Een heel ander nieuwjaar dus. Verder probeer ik naar Goa tegaan wat op dit moment nog niet mogelijk is omdat alle treinkaartjes op zijn. Er zijn hier nu feestdagen zoals carnaval en niuewjaar dus.. waardoor heel veel mensen met de trein moeten en nu dus alles vol is. Even puzzelen is het nu om in Goa te komen. Van Goa weet ik sinds een paar uur geleden van mijn Oom Jaap dat het bezet is geweest door Portugal. Volgens mij was dat voor handel wat de Portugezen daar vooral deden. Hetis tot ver in de 19de eeuw bezet geweest door de portugezen.
    De rest van India was bezet door de engelsen. Zo weer een stukje geschiedenis gehad. hahaha 13 januari ben ik uitgenodigt voor een traditionele indiase bruiloft. haha ja ja ik heb hier wat vrienden hahaha Maar kijken hoe dat is. Ik verblijf nu bij een huis waar heel veel muizen zijn. En je raad het denk ik al waar muizen zijn, zijn slangen. De king cobra leeft hier. Je moet je voorstellen dat ik nu eigenlijk in een wijk ben waar dure huizen staan en waar kinderen spelen. Veel kinderen, of volwassenen zijn al eens gebeten. kinderen overleven de beet vrijwel nooit. Allemaal een dikke knuffel En ik spreek jullie snel weer!

• 01 Januari 2007 - 22:34

Sanne!:

HEYY Mike!

HAPPY NEW YEAR!!Wel raar hoor dat je in India oud en nieuw hebt gevierd! Pas je wel een beetje goed op want ik vind dat slangenverhaal toch wel echt eng hoor! Zou niks voor mij zijn. Leuk om al je verhalen te lezen en ongelofelijk wat je daar allemaal meemaakt!

Tot snel weer!
    san.

• 02 Januari 2007 - 10:17

Lisa:

Hee Mike,
    Jij ook gelukkig nieuw jaar jongen!
    Je gaat 2007 iig mooi in met al die leuke avonturen. Heel erg leuk om te lezen allemaal. Hier maak ik minder veel mee, druk met de studie en af en toe eens een avond gezellig wijntjes drinken...! Ik ga je weer in de gaten houden. Veel liefs en een knuffel

• 02 Januari 2007 - 15:25

Heej Michael!

Jij ook een heel goed 2007 toegewenst!

• 03 Januari 2007 - 11:04

Jo:

Lieverd! Hoop zo dat het nu wat beter met je gaat, echt raar dat ik je nu niet kan bellen. Bel maar als je je weer wat beter voelt. Maar je bent sterk schat, dus het komt goed! Een heeeeele grote knuffel!!! kusje mij
    ps. hou super veel van je

• 03 Januari 2007 - 15:09

Heeeej Maiky!
    Wat leuk dat je me uiensoep mist! Je kan em voor 0,80cent kopen bij de ALDI. Hier is alles prima, feestdagen waren loco. Hou je site in de gaten en blijf van de rode knopjes op je camera af;)

• 03 Januari 2007 - 15:11

Heeeej Maiky!

• 03 Januari 2007 - 17:43

Xandra Beisiegel:

Hé neefje,

Eindelijk heb ik je website gevonden. Hoe is tie? Mooie foto's van de Hymalaya (of hoe je dat ook schrijft. Ik vind je echt super-stoer hoe je dat alllemaal in je eentje bereisd. Heb je het na je zin en al veel mensen ontmoet? Mis je je Joke en Joke jou? Nog heel veel plezier en nu zal ik elke week even naar je kijken.

Super dikke knuffels Xan

• 04 Januari 2007 - 08:16

Ma Flodder:

heeej schat hoe is het nu heb je mijn mailtje al gelezen. niets gehoord vandaag. ben je al opgeknapt. ik mag het niet maar ik maak me toch wel een beetje zorgen hoor. veeeeel drinken en ik hoor dat cola ook goed schijnt te zijn. maikie ik ga er weer uit. voooooorrrrrrzzzzzichtig dikke knuffels en xxxxx doeoeoeiiiiiiiiiii

• 04 Januari 2007 - 11:22

Je Kleine Zusje ;):

Heeeeeeeeeeeey Mikie!!

Shit ik mis je!
    Heb alles wat je schreef nu in 1x gelezen, Wat ongelooflijk mooi en goed van je! Kreeg er tranen in mijn ogen van haha ;-)en je foto's WAUW wat een uitzichten, wat zul jij je daar vrij gevoeld hebben.Ben echt trots op dat je mijn broer bent!
    Mike als je weer beter bent laat dan gauw wat van je horen ok. Maak me nu wel een beetje zorgen om je. Maar voor de rest ENJOY!!!!
    Dikke mega knuffel syl

• 04 Januari 2007 - 13:16

Heeeey Sylvana,

Hoe is het met je? Wat een ontzettend lief berichtje van je. Voor mij is het echt een voorecht om jou broer te mogen zijn. Een dikke knuffel! Hoe gaat het verder met je? Heb je trouwens al een liefde gevonden of kan je ze niet krijgen? hahahahaha
    Volgens mij is het dat of niet? hihihi Nee grapje hoor mooiste zus van de wereld ik geloof wel in je hoor.
    Hoe gaat het eigenlijk met de opleiding? Ben je nog steeds zo goed bezig voordat ik weg ging? ;)
    Dit stukje hieronder heb ik voor jou geschreven ok Dikke kus en een warme knuffel je broer

Nou met mij is het een beetje raar in positieve zin haha. gister ik was echt doodziek ik was helemaal op en me lichaam protesteerde tegen alles wat binnen kwam en zelfs had ik koorts. Ik ben naar een homeopatische arts geweest, hij heeft me wat medicijnen gegeven en vanavond moet ik weer even bij hem langs hoe het gaat. Nu de volgende dag ben ik weer helemaal beter. haha goed he. gelukkig ik voelde me echt heel ziek. Gister had ik zelfs geen diarree meer het was nog dunner dan dat. Het was echt helemaal vloeibaar. En nu nog geen dikke keutels maar wel weer veel beter. hahaha Ik ben op dit moment bij een inmiddels goede vriend van mij. Hij is een generaal manager Narip is zijn naam. Hij werkt bij het grootste bedrijf in India. Siemens. Dit bedrijf heeft alles aan wegen en gebouwen en huizen in India gemaakt. Elke weg elk huis is door hun gemaakt. Zo heb ik veel mensen hier leren kennnen Toen ik nog in Manali verbleef (in de himalaya) verbleef ik ook bij iemand. hij is Manager Sudhir is zijn naam bij het 2 na grootste bedrijf in India. Zij voorzien bijna heel India voor water wat uit de bergen komt. Zelfs was eergister de minister van Rajastan (1 van de grootste gebieden in India) bij Narip haha En zo was ik 2,5 geleden bij de armste mensen (in geld) in Jaiselmer in de woestijn op bezoek. Ik maak hier erg veel goede ervaringen mee.

Nu ga ik zo leren om op een motor te rijden. Ik heb nog nooit op een motor gereden best spannend.

Sylvaan nogmaals een dikke kus en ik weet dat mama niet telkens tegen je hoeft te zeggen.... SYLVANA HEB JE JE HUISWERK NOU AL GEDAAN!!!!
    Nee dat doet mama niet toch?

Kusje Michael

• 04 Januari 2007 - 22:18

Chris:

Heeey Michael !!!
    Gelukkig Nieuwjaar !!!
    En heb je daar ook carbid geschoten ??? gehehe
    Ik heb nu ook een melkbus dus ik heb het knallen voor dit jaar ff voor je overgenomen !
    Wel gaaf die foto's van jou, en nog steeds niet gesurft daar ??? hmz..
    Nou veel plezier daar nog en snel maar beter worden !!!

Chrisss

• 06 Januari 2007 - 07:38

Heeeeeeey Christian,

Hoe is het met je man? hahaha Wat goed van je dat je de traditie even voor me hebt overgenomen. Volgend jaar gaan we samen carbied schieten ok!! Hier is het niet zo met vuurwerk in India, echt jamemr ik had wel even zin om het nieuwejaar goed in te knallen (hehe leuke woordspeling he) maar helaas we zijn hier naar een discotheek geweest. Wel niet maar niet zo leuk als carbied schieten ;) Maar je hebt je niet verbrand in je gezicht ofzo? of ergens anders? Ik ben nog steeds hier in Jaipur en ik ben uitgenodigt op een bruiloft. Ik kan daar natuurlijk een melkbus neerzetten en ze een knal bezorgen dat als s'avonds in hun bed liggen nog steeds voelen... hahaha
    Laatr ik dat maar niet doen.
    Chris ik spreek je gauw weer ok groetjes Michael

• 06 Januari 2007 - 14:06

Fam. Roessler:

hey mike,van ons 5jes de allerbeste wensen voor 2007. Wel een beetje laat maar dat ben je van deze fam. wel gewend toch je weet. Vol bewondering en verbazing lezen wij jouw verhalen. Hoop dat het al weer een stuk beter met je gaat. Misschien had je een goede verzorger mee moeten nemen op je reis? De foto's zijn erg mooi om te zien. Lieve Michael doe rustig aan en we houden je in de gaten. Liefs en knuffels van ons

• 07 Januari 2007 - 15:59

WHATUP?!

Have a God blessed new year (ik kom er een beetje laat mee, sorry, ik weet het). Hoop dat je snel beter wordt. Ik zal voor je bidden jongen! Remember, deze tijd zal altijd in je geheugen gegrift staan, dus ik hoop dat je nog veel flexe dingen zult meemaken. Check je latuuuurrr!! J.

• 09 Januari 2007 - 14:08

Hai Michael!

Leuke nieuwe foto's heb je er weer op gezet.
    Begin jaloers te worden...haha!
    Nee hoor, geniet jij er maar lekker van...de tijd vliegt daar vast voorbij.
    Voor je het weet zit Joke daar bij je!
    Have fun!

• 10 Januari 2007 - 10:48

Heeeeey Allemaaal,

Zo en? Hoe is het met jullie? Jiry en Irene bedankt voor julie berichtjes echt leuk!
    Ik heb even weer wat fotos op het internet gezet op aandringen van me moeder haha. Op de fotos zien jullie onderandere de tibetaanse monnik die ik engels heb proberen te leren. een Tjitjak, de glas temple en de tempel van de dalailama, mij op de motor, olifanten die over straat lopen enz.
    Gister heb ik nog even auto gereden. We waren uitgenodigt op een feest. Ik heb namelijk een kolonel/majoor ontmoet en ik was uitgenodigt op een feest. Het was erg gezellig. Aan het eind van het feest waren de meeste mensen aangeschoten dus ik heb aangeboden om terug te rijden. hahaha het is zo anders om links te rijden maar ik heb iedereen veilig thuis gebracht. Ook moesten we een keer draaien en ik draaide de auto recht tegenover een andere aankomende auto. hahaa even een inschatting foutje. Maar de andere auto mobilist vatte het heel sportief op want hij was blij dat niemand gewond was geraakt en dat we geen schade op hadden gelopen. haha Dat gebeurde de allereerste keer dat ik in India auto reed. De 2de keer ging alles gelukkig goed en had ik iedereen thuis gebracht.

Verder ben ik nog steeds in Jaipur. Ik blijf hier tot de 13de van januari en dan gaan we naar een echte traditionele indiaase bruiloft. De bruiloft duurt 2 dagen en dan ga ik de 16de van januari naar Goa. Tot nu toe heb ik de hele tijd volgens een plan geprobeerd te werken. Ik had thuis in Nederland 3 kaarten gekocht. Van India Nepal en Tibet. Ik had een route uitgestippeld. Ik zou eerst naar Delhi gaan van Delhi naar Dharamsala van dharamsala naar kathmandu van kathmandu naar Lhasa van Lhasa naar Darjeeling en van Darjeeling naar Delhi. Nou je ziet het alles is helemaal anders gelopen. Maar ik ben nog wel van plan om naar Nepal te gaan maar wanneer moet ik nog even kijken.

Ook komt Joke mij opzoeken Echt super ik heb er echt zo veel zin in dat ze komt ik ben de dagen al aan het aftellen. Joke komt hier de 10de van februari en dan gaan we denk ik naar het noorden van India. Ik denk dat we eerst richting Manali gaan waar ik de Hamtapas heb beklommen. Of we gaan eerst naar het Zuiden richting Goa.

Allemaal heel veel geluk en tot snel!

Groetjes Michael

• 10 Januari 2007 - 12:53

Joke:

Heeey lieverd! Wat leuk al die foto's! Leuk om de monnik die je les gegeven hebt te zien (en de achtergrond, gaaf!) en die kamelen en olifanten op straat?! haha Soms bevat ik niet helemaal dat je echt daar zit, zo een andere cultuur, echt mooi mike. Ik mis je, zo zin om je over een maand je te zien! Nou mikie, doe rustig aan en een heeeele dikke knuffel en kus, Love u
    ps. waren dat nou zwijntjes op die foto (ever, haha)?

• 10 Januari 2007 - 13:50

La Mama:

oooohhhhh mikkie wat mooi die foto's. zo kunnen we ons een beetje een beeld vormen wat jij daar allemaal ziet, gaaaaaaaaffffff. heb jij al op een olofant gezeten, wel hoog of niet dan, zit het hoger dan een kameel, of is dat een domme vraag.......
    ff wat anders ben je rood of bruin geworden hihihi. vind dat je er goed uitziet en wat lief van de indiase familie dat je bij hun kunt blijven, geef ze maar een knuffel van je moeder en de hartelijke groeten. hebben ze ook kids???
    stoer man op de motor en ook al autorijden daar pelan pelan ja.
    en dan de tempel wat mooi en schoon en dan de boedhist adoeadoe zo leuk ja. kun je niet al je foto's op internet zetten...??? en wat is dat voor vrucht, een passievrucht of zoiets. je ziet het heel veel vragen en heel nieuwsgierig. kon ik maar even bij je zijn (zingt Gordon toch). zal je pa zo ff bellen dat er weer nieuws is aan de horizon.
    nou schatje ik ga boodschappen doen en het stormt en regent, dan kun je beter daar vertoeven
    nou ja het is niet anders.
    doe je voorzichtig met autorijden en take good care doeoeoeiiiiiiiiiiixxxxxxxxxxknuffels

• 11 Januari 2007 - 21:34

Christian :

Michael !!
    Je raad nooit wat ik net gedaan heb ! Ik heb net mijn ticket gekocht voor Amerika !! ik ga 06-07-07 to 06-08-07 oke oke niet zo lang als jou maar toch .
    Zo te lezen heb je het daar nog steeds naar je zin dat is gaaf !! ( ikga zo ff je foto's kijken )
    Met carbit schieten heb ik niets verbrand ofzo heb wel wat anders leuks uitgevonden carbid in de put doen en een strijker achteraan.( gaat bij iemand in de buurt alles in de wc naar boven hahaha )
    Ik hoop dat je het daar mooi weer hebt want hier is het weer echt normaal nederlands weer pff er is zelfs een weeralarm geweest ! windkracht 8 tot 9 SURFEN !!!!

Nou ik ga weer verder met mijn huiswerk doeiiiiiiiiiiii !!!

• 12 Januari 2007 - 18:33

Heeey Christian,

Wat gaaf man, damn amerika. Dat word echt een super ervaring! Wat ga je daar doen? Is het voor je opleiding? Hier gaat het nog steeds goed. Ik rij veel op de motor en af en toe in de auto. Morgen vertrek ik naar Nasik dat ligt vlak bij Mumbai. In Nasik heb ik een bruiloft en dan ga ik de 16de naar Goa toe. Ze zeggen dat Goa hele mooie stranden heeft. En na Goa weet ik het nog niet. Christian laat me van Amerika op de hoogte ok! Tot snel en niet gaan surfen met windkracht 9 ok! :)
    Tot snel Groetjes Michael

• 13 Januari 2007 - 21:46

Heey mike!

Hoe is het?Hier gaat alles goed.Bijna klaar met mijn stage en dan nog ff naar school.

Wat ontzettend vet als ik al je verhalen lees wat een belevenissen. Het moet vast geweldig zijn alle ervaringen egt gaaf. Van de foto’s krijg je een beetje een beeld bij je verhalen.!Staat je goed hoor dat pak;) Ik herken die foto met de gebedsmolens uit peking expres:P.

Ik had toevallig pas een documentaire gezien over een Indiaase bruiloft .
    Dat is echt een enorm feest. Op tv vertelde ze erover en zag je fragmenten dat alle vrouwen de avond ervoor bij elkaar kwamen en die zingen dan over haar toekomst. Het is wel erg afhankelijk van de streek waarin ze wonen enzo.

Ben erg benieuwd hoe de bruiloft bij jou was!!Maar dat zie ik vast wel op je site

Have fun!! En doe voorzichtig

kuss

• 15 Januari 2007 - 00:00

Jeroen Woesthuis:

He Michael,

Net even een mailtje gestuurd naar Ralph. Had ik eigenlijk de vorige keer al willen doen maar kon hem toen niet vinden op de site. Tja, ook al heb ik het gevoel er nog een beetje in te zitten, ik ben op computergebied ook gewoon een ouwe lul aan het worden.

Hoe is het nu nu met je? Volgens mij heb je het erg goed naar je zin, ondanks dat je ernaar verlangd om Joke weer vast te houden. Ik vind het leuk en goed om te zien dat je zoveel verschillende (hopelijk niet sexuele) contacten op na houdt. Je bent in contact met de rijksten maar ook met de onderkant van de bevolking en met geestelijken/monnikken. Geeft je waarschijnlijk een goed beeld van hoe de indiase samenleving in elkaar steekt en hoe de verschillende groepen t.o.v. elkaar staan. Leuk ook dat bij een traditionele bruiloft mag zijn. Hebben Cindy en ik ook mogen meemaken. Was er wel een waarbij de bruid er geen reet aan vond om met de bruidegom te trouwen en dat stak ze niet onder stoelen of banken. Toch wel een rare gewaarwoording hoor. Maar echt leuk om dat te kunnen meemaken. We hebben daarna wel een dubbele sessie tanden poetsen moeten doen i.v.m. de enorme zoete snacks die ze aanboden.
    Een bruiloft die ik later mocht meemaken in het noorden van India was totaal anders. Die was meer van tibetaanse oorsprong en veel warmer (hoewel enkele graden onder nul).
    Hier gaat het goed. We hebben vandaag de oude bewoners op bezoek gehad. Erg leuk om ze zo naar hun oude en veranderde huis te zien kijken. Vooral de vrouw moest erg wennen aan het idee dat het niet meer haar eigen huis was maar ze vonden het beiden erg mooi geworden. Morgenavond ga ik ook maar weer eens schilderen op zolder. Dan kunnen we de schuur leegruimen en de spullen naar zolder brengen. Het wordt daar te vochtig.
    Cindy kan dan lekker gaan sporten. Zijn we de laatste tijd weer mee bezig; Cindy bij de sportschool en ik bij de boksclub. Heerlijk jezelf uitputten en dan voldaan onder de douche springen.

Shit, het is al 01.00 uur. Ik ga douchen en slapen.

Big hug van ons allevier en blijf genieten van alle moois. Laat het goede allemaal tot je komen!

Big hug van,
    Cindy, Jeroen, Youri en Skip

• 15 Januari 2007 - 18:39

Minguella:

Hey Mike!
    Ik kwam je tegen hierop de site en ik moest even al je verhalen lezen en foto's bekijken. Echt gaaf, wat je daar allemaal meemaakt!!!

Ik heb vandaag mijn eerste gesprek gehad over India. Jaja, ik ga volgend jaar voor 5 maanden naar Zuid- India. Ik ga hier stage lopen voor mijn studie. Als alles goed is ga ik in de "jungel" een project (armoedeproblematiek) doen.

Ik heb er nu al mega veel zin en door jouw verhalen en foto's krijg ik een beter beeld over India.

Zo te lezen heb je al veel dingen gedaan; woestijn, bij een arm/ rijk gezin overnacht, de top van de berg beklommen en nog veel meer mooie dingen.

Mike, maak er een mooie tijd van en vooral geniet ervan!!!

Groetjes uit Maastricht

• 15 Januari 2007 - 21:39

Marian:

leuk al die verhalen en plaatjes erbij, heb ik bje beeld wat je allemaal zo meemaakt.Wat ontzettend gaaf dat Joke je op komt zoeken, kun je het samen delen!!Veel plezier daro, en geniet maar veel en niet met mate!!hartelijke groet

• 16 Januari 2007 - 09:01

Moeder De Gans:

heeeej mikkie hoe gaat het. ff vertellen hoe de bruiloft is geweest. als het goed is ga je vandaag naar goa????naar de witte stranden. dat pak wat je op de foto aan hebt heb je dat daar laten maken. staat je mooi.
    wat voor kleding had je aan op de bruiloft, traditionele of in je korte broek hihihi, denk het niet toch.
    probeer te stoppen met roken adoeadoe, lukt nog niet echt. tot nu toe 4 per dag, maar ik ben van het sterk geslacht toch......
    is daar nog wat te bezichtigen in goa of ga je lekker relaxen op de witte stranden. ga je de woestijn nog een keer in?
    nou schat ik ga ff naar de markt en tot mailse ja
    wederom vò``oòoòòòòòòòòò``orrrrrrzzzziiiiicccchhhhtttiiiggg
    en pas goed op jezelf love yououououououou xxxxxxxxxxknuffels

• 18 Januari 2007 - 00:13

Hey Mike!

En hoe is het daar alles goed? Ik heb gelezen dat Joke je nog komt opzoeken, hartstikke leuk man! Super om dit alles dan ook samen mee te maken! Hier gaat alles z'n gangetje alleen maar een beetje werken, k ben echt wel jaloers op je dat je lekker in het buitenland zit! zelf ben ik nu ook plannen aan het maken om in de zomer min. 6 weken weg te gaan..... ik kan niet wachten! haha Nou ik hoop snel weeriets van je te horen!

• 18 Januari 2007 - 17:33

Joyce:

Hiii Michael,

Oooh, ik schaam me diep.. Je bent al een tijd onderweg en dit is pas mijn eerste berichtje.. Hoe gaat het met je? Mis je me al een beetje, haha;-) Hier gaat alles zo z'n gangetje.. Maar wat geweldig zeg, ál die foto's en ál die verhalen en berichten. Michael, geniet nog van de komende maanden dat je daar bent!

Dikke knuff, je lieve kleine nichtje;-)

• 18 Januari 2007 - 20:12

Ikke:

heeeej mikkie, fijn dat je ff gebeld hebt. dus jij zou niet zo'n bruiloft houden. wat heeeerrrrlllijk om op het strand te liggen, relax man. heb je je cocktailtje nog gehad, dus je ligt nu op apegapen hihihi.
    het stormt hier niet normaal windkracht 10. er wordt geadvideerd om binnen te blijven. de wind raast om het huis en af en toe kijk ik naar buiten of de bomen er nog staan. best wel eng hoor zo hard als het gaat. adoeadoe
    dat is de herfst in nederland, dan kun je beter op het strand liggen toch. wat leuk he dat joke op de verjaardag van je vader vertrekt. als het ff kan breng ik haar naar schiphol. heb jij nog wat nodig hier vandaan. moet je maar ff mailen of bellen ja.
    nou schatje ik ga er weer uit. uit verveling ben ik maar een sjaal aan het breien.
    voorzichtig en blijf genieten. doeoeoeoeiiiiiiiiiiiiiiiixxxxxxxxxxxxxxxxxxknuffels

• 18 Januari 2007 - 20:50

Minguella:

Hey Mike,

Bedankt voor je informatie!
    Ik zal even kort uitleggen wat voor een project ik misschien ga doen.

Het project heet KOGS (Keel Ottivacam Grama Sangram). De projecten zijn in het district Kancheepuram in zuid-india (Tamil Nadu).

Hier wonen veel mensen die gehandicapt zijn. Zijn komen dagelijks met armoede te maken.Veel mensen hebben moeite met het dagelijks inkomen.

Het doel van dit project is om zorg bij te dragen aan gezondheidszorg, welzijn, onderwijs en inkomstenverwerving voor mensen in achterstandsituaties.

KOGS heeft een aantal bijzondere doelen;
    - geintegreerg onderwijs voor gehandicapten kinderen
    - informele opvoedingsbijeenkomsten
    - revalidatieprogramma's
    - empowerment voor vrouwen
    - creeren van banen
    - etc.

Als je iets ziet of hoort over dit project laat het me weten en als je terug bent wil ik graag alle leuke bezienswaardigheden, restaurantjes en andere nuttige tips van je horen... :)

Hoe lang blijf je eigenlijk nog India?
    Mike, zoals ik al eerder zei, geniet van je avondturen!!!

Liefs Ming

p.s ik ben benieuwd naar je nieuwe avondturen en foto's...

• 20 Januari 2007 - 03:52

Hey Maiky,
    Ben blij dat het nog goed met je gaat! Je maakt volgens mij ook echt superleuke avonturen mee daarzo. Mister celebrity op een trouwerij:) Hoop dat alles nog goed met je gaat, en ik blijf je avonturen volgen! dikke kus Rintse

• 22 Januari 2007 - 13:57

Inge:

Hee Michael,

Wat ontzettend gaaf dat je deze site zo bijhoud, met al die foto's en alles wat je over het land schrijft is echt super indrukwekkend.

Ik had het er laatst nog met Renate over, dat et echt tof was wat je daar doet, echt super.
    Mega ervaringen zeker allemaal ofniet?
    Hoe is het verder daar? Niet meer ziek?

Iig nog heeeeeeel veel succes met alles,en veel plezier..Take care, Liefs Inge

• 23 Januari 2007 - 15:17

Yo Michael,

Blij dat je het daar naar je zin hebt. Begin je toch wel te missen. Houdoe. J.

• 23 Januari 2007 - 22:53

Heej!
    Alles goed daar? Ziet er allemaal weer vet uit!Echt leuk dat Joke daar ook eens gaat kijken! Hier gaat alles goed, druk, druk, druk, weer een tentamenweek!
    Kus!

• 24 Januari 2007 - 09:35

Flodder:

heeej schat, wat een leuke foto's. verblijf jij ook op het strand in een hutje????past wel bij jou toch.
    niet zo'n leuk bericht, maar je ticket schijnt "strak" te zijn zoals ze dat noemen, dus het zal niet lukken om eerder naar huis te gaan. dan toch maar een baantje zoeken voor kost en inwoning hihihi. je kunt het altijd proberen toch.
    maar hier gaat het z'n gangetje, de stormen zijn gaan liggen en nu begint het te vriezen, oh nederland oh nederland adoeadoe dan weer ini en dan weer itu....maar ja
    vindt vriezend weer toch prettiger.
    trouwens het eten ziet er ook heerlijk uit. het is toch wel goed vertoeven daar.
    weet je al of ik iets kan meegeven aan joke. ff mailen dan of bellen ja.
    nou mikkie ga tennissen kijken australian open lekker spannend doeoeoeoeiiiiiiiiiiiiiiivoooooooorrrrrrzzzzziiiichchchttttiiigggg en geniet er nog maar van. love you xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

• 24 Januari 2007 - 11:03

Heeeey Allemaal,

Jiri hoe is het? Wat heb ik je al lang niet meer gesproken man! Ik heb al een beetje genoeg van het India dus ik heb geprobeerd om mijn ticket te veranderen. Ik wilde terug gaan met mijn vriendin. Joke komt hier 10-02-2007 en blijft tot 26-02-07. Ik wilde ook terug gaan op 26-02-07 maar ik heb een strak ticket zoals ze dat noemen dus ik kan pas terug op 26-03-2007. Maar Jiri we spreken elkaar snel weer he!

En hoe is het met mijn grote nicht Xandra Beisiegel? Hier gaat het heel goed. Ik ben nu in Goa .Echt prachtige stranden zijn hier mooie palmbomen. Ik heb nieuwe fotos erop gezet dus dan heb je een klein beeld van wat ik hier zie! Bedankt voor je bericht en tot snel!

Zoals jullie zien heb ik Wat nieuwe fotos erop gezet. De fotos 919 t/m fotos 1033 zijn gemaakt vanuit de trein. De deuren blijven hier gewoon de hele reis open. Ook zien jullie een paar fotos van de bruiloft waar ik was uitgenodigt. foto 960 t/m 973 laat de locatie een beetje zien.
    De bruiloft was heel erg groot opgezet. Er wasren meer dan 500 mensen. Maar de familie bestond uit ongeveer 40 mensen en die waren de enige die echt interresse in de bruiloft hadden. De meeste andere mensen genoten van al het eten en drinken wat er was maar ze gaven volgens mij weinig om de mensen waar het om ging. Maar de bruiloft was erg goed georganiseerd. Veel vuurwerk en het eten was fantastisch.

Foto 939 t/m 935 heb ik gemaakt toen ik in Mumbai was. Die stad is bijna nog viezer dan Delhi. Ik ben daar over de queens neckless gelopen. Ik heb er geen fotos van omdat ik daar bij nacht was. Mijn camera werkt erg slecht bij nacht fotos. Wat me wel al die tijd opvalt in India, is dat hoe arm de mensen ook zijn in geld op de een of andere manier zijn ze toch heel erg blij en hun ogen staan ook erg fris. Ze lachen ondanks hun arme bestaan in geld erg veel en ze zijn erg nieuwschierig naar je. De vragen die je hier in India altijd krijgt als je net een nieuw persoon ontmoet zijn: Waar kom je vandaan, wat voor werk doe je in je land en hoeveel verdien je. haha altijd die vragen.

En de fotos van de stranden zijn allemaal gemaakt in gemaakin Goa. Hier is het werkel;ijk echt paradise. Dit is niet het werkelijke India wat je heir ziet omdat het een erg toeristische plaats is. Je hebt hier meer dan 60 verschillende stranden. En ik verblijf op de meest rustige stranden. De stilte de schoonheid en de natuur zijn hier zo schoon echt prachtig.
    Allemaal tot snel Knuffels Michael

• 25 Januari 2007 - 11:48

Wesley :

Hallo Michael,

Mooi om al deze belevenissen van je te kunnen lezen. Schitterende foto's ook. Keep up the good work. Mooi werk wat je doet bij al die mensen. Goed om te zien dat je je wel redt daar. Zorg wel dat je heel terug komt want we hebben je wel nodig als we de finales van de zaalcompetitie gaan spelen. Veel succes!.

P.S.: hoe veel tijd spendeer je per dag op het toilet ;)?

• 26 Januari 2007 - 15:07

Moesje:

oh mike heb de foto's nog eens rustig bekeken, wat mooi toch allemaal. vond de apen ook leuk. als het ff kan wil je al je foto's erop zetten????? mooi hoor en leuk. hoe is het verder schat, mis je ons al. wij jou wel. nog ffkes dan komt joke, leuk hè. weet je al of je nog wat nodig hebt uit ons kikkerlandje.
    misschien komt ralph eerder thuis, gaat niet zo goed met zijn voet. het bot is niet aan elkaar gaan groeien, waarschijnlijk komt het omdat hij niet gelijk foto's is gaan maken, te lang ermee doorgelopen. in het ziekenhuis zeiden ze als hij na 3 maanden nog last heeft en hij is nog in aussie dan moet hij terugkomen en misschien wordt het dan een kleine operatie. hij heeft er nog wel last van adoeadoe. dan kan hij ook niet werken, jammer. maar als hij eerder terugkomt wil hij wel weer terug naar aussie. hij is op het ogenblik bij auntie gay (zus van papa), die zorgt goed voor hem, het is ook een lieverd.
    wat het weer betreft adoeadoe eerst stormde het en toen vroor het en nu regent het met een koude wind.
    syl is net aan het werk. dinsdag moet ze solliciteren by arke fly, wie weet als ze daar aangenomen wordt en ze kan 1 maart beginnen, zien jullie elkaar misschien wel. arke fly vliegt ook naar goa, jeetje dat zou toch wel heel tof zijn of niet dan.
    nou lieve mike ik ga weer wat anders doen ja. je weet het pas goed op jezelf want ik moet je wel kunnen knuffelen als je weer thuis bent hihihi
    enjoyyyyyyy it doeoeoeoeoeiiiiiiiiixxxxxxxxxknuffels

• 26 Januari 2007 - 18:47

Heeeej Mikey:

Zo te horen red je je prima daar :D Heb met open mond naar je foto's gekeken..damnnn!!wat is t daar mooi zeg!!Ben blij dat alles goed met j gaat..ENJOY!!

KUSs Lieke

• 28 Januari 2007 - 12:28

Moesje:

heeeej mikkie, ik zag dat je gisteren op msn was, ik al blij kunnen we msnnen, maar je kwam er maar niet op en ik maar elke keer wat tikken, hoe dan. hoorde dat je wel met jordain gemsn heb. hoe is het, weet nog steeds niet waar je bent, nog in goa???? nou laat ff wat van je horen ja
    doeoeoiiiiiiiiiiixxxxxxxknuffels en......vooooorrrrrrzzzzziiiichchchchctig

• 29 Januari 2007 - 08:22

Hai Michael,

Leuke foto's heb je er weer bijgezet.
    Lijkt me leuk om eens zo'n bruiloft mee te maken. Gaat dan toch wel heel anders he.
    Maaruh je weet wat ze zeggen he...van een bruiloft komt een bruiloft :-)
    Jammer om te lezen dat je India eigenlijk al wel gezien hebt en dat je met Joke mee terug wou gaan, maar dat dit niet kan. Zal wel ff een domper zijn of niet?!?
    Nou nog veel plezier daar!

Kus irene
    PS: Ben van de week voor 't eerst tante geworden...van een lief klein nichtje!!!!!!!!

• 29 Januari 2007 - 21:43

Hey Michael !!

woow was al een tijdje hier niet ( ivm school en al die zoooi pff ) geweest tering wat veel foto's erbij :|

Ik zag op je foto's de zee :D
    dus.......je hebt gesurft :P hahaha

En heb je daar ook moooi weer ?? of is het net zo koud en regenachtig als hier in NL ???

Ik hoor het wel weeer veel plezier
    Chris !

• 02 Februari 2007 - 17:24

Joyce:

Hey Michael,

even een kort berichtje vanuit Elburg, heb niet zo heel veel tijd;-) Hoe gaat het met je?? Hier gaat alles zo z'n gangetje.

Mooie foto's zeg!! Echt geweldig:-)

Nou michael, geniet er nog van, want voor je het weet moet je weer terug naar het o-zo-saaie Nederland.

Liefs,
    Joyce

• 03 Februari 2007 - 12:10

Heej Mike.
    Zag dat alles nog steeds goed met je gaat, maar dat je naar huis wil? Is wel vervelend dat je niet naar huis kan als je dat wil. Weer leuke foto's trouwens, het lijkt me echt super daar! Geniet er over een paar dagen samen met Joke van!
    Hier gaat ook alles goed. Zit nu middenin mijn tentamens, dus ga snel weer verder met studeren. Tot snel, Kus, Martine

• 04 Februari 2007 - 19:23

Marian:

zo weer ff op de site waar ben jij nu/ alle berichten gelezen en alle plaatjes op mijn gemakkie eens bekeken,ben nu wr btje bij!! je bent vast de dagen aan het aftellen dat Joke komt, leuk vooruitzicht!! En het is nu bijna zover.... heel veel plezier samen!!geniet ervan.dikke x

• 07 Februari 2007 - 10:23

Jiri:

Yo Michael, hoe gaat ie? Leuk dat Joke langskomt. Had gelezen dat je iets eerder wou terugkomen maar dat dit niet kon. Zat in dezelfde situatie toen ik weg was. Achteraf was ik toch blij dat ik langer gebleven was. Geniet er nog van; ook samen met Joke. Ik check je. J.

• 08 Februari 2007 - 14:49

Priya:

i just love your company and want you to always be here you mean alot to me god bless you and i wish you get everything you want in life

• 08 Februari 2007 - 19:24

Ha Michael,

Nog een paar nachtjes slapen en dan is het zover!
    Morgen komt Joke hier en dan halen we zaterdagmorgen je moeder op en gaan we Joke op Schiphol uitzwaaien.
    Dochtertje-lief loslaten!
    Maar ze wordt door lieve armen opgevangen en dat geeft al een heel stuk rust.
    Ik hoop dat jullie samen een hele fijne tijd hebben.
    Leuk dat je me belde met m'n verjaardag!
    Daaaag, Carina

• 08 Februari 2007 - 23:09

Hey Mike,

Langs niks meer gehoord!? Heel veel plezierde komende tijd samen met Joke! Echt vervelend voor je dat je niet eerder terug kunt komen, maar ja een maandje is echt niet lang.

Tot snel!
    Kus Sanne.

• 12 Februari 2007 - 10:11

La Mama:

heeeej schat een hele dikke verjaardagskus en heeeeellllll veeeeelll knuffels voor je 25ste verjaardag, jeetje wat gaat de tijd snel, alweer 25 ja ik zal het goed onder je neus wrijven je wordt oud hihihihi grapje.
    je staat in de bloei van je leven en daar moet je van genieten en dat doe je ook. it's ok boy. hoe was het weerzien met joke, heeft ze een goede vlucht gehad. gaaf ja om weer saampjes te zijn toch. als het goed is zitten jullie nu in goa??
    nou ralph is weer thuis toch ook wel weer een lekker gevoel hoor. en hij is toch bruin tegen het donkere aan ongelooflijk, zelfs zijn voeten en maar niet te spreken over zijn buik adoeadoe zo bruin. ben jij ook al zo bruin.
    nou mikkie geniet samen en we spreken elkaar gauw ok vooooorrrrrrzzzzziiiichchchchttttiiigg xxxxxxxknuffels doeoeoeoeoeoiiiiiiiii

heeeej meissie, hoe is het om je vriendje weer te zien, kende je hem nog wel terug hihihi. heb je een goede reis gehad. was het een cultuurshock toen je dat allemaal zag. nou ik hoor het nog wel.
    heeeelllll veeeeelllll plezier samen en geniet ervan.
    doeoeoeiiiiiiiixxxxxxxxknuffels en pelanpelan

• 12 Februari 2007 - 22:10

heeey MIKE!

Van harte gefelciteerd met je verjaardag!!!!
    Dat je maar een grote jongen mag worden he:p
    Wel vet dat je je verjaardag samen met Joke kunt vieren daar in India!
    Hoe is het daar,wat heb je de laatste tijd gedaan en wat gaan jullie doen?
    Ik ben weer back to school pfft na een stage periode van half jaar egt wennen weer maarjah nog ff en dan zit het er eindelijk op.

Nog onwijs leuke tijd daar samen met Joke!Ik lees alle verhalen wel weer

dikke kus ook voor Joke
    Be careful

• 13 Februari 2007 - 08:51

Je Nichie Xan:

Hieper de piep HOERA!!!!
    Hé 25-jaar oude neef, van harte gefeliciteerd. Hoe is het met je? Samen met je meisje aan de andere kant van de world? Sorry dat ik zo weinig van me heb laten horen maar kon elke keer je website niet vinden nu een nieuwe manier gevonden. Vermaak je je nog steeds en beleef je nog spannende dingen. Moest van je ma zeggen dat je allang niets meer van je hebt laten horen, foei foei. Hé lieverd nog heel veel plezier met Joke en tot over een maand hè!

Liefs en dikke zoenen, Eline, Thomas, Marcel en Xan

• 13 Februari 2007 - 13:01

Heej Michael en Joke!

Als eerste van harte gefeliciteerd met je 25ste verjaardag Micheal! Alweer een kwart eeuw..gaat snel he! In ieder geval een hele fijne dag toegewenst!En voor jullie saampjes een hele fijne tijd daar, geniet er maar lekker van. Zoiets maak je ook niet vaak mee toch!

• 13 Februari 2007 - 13:22

Pa:

He mike gefeliciteerd met je verjaardag 25 en heel veel plezier!!!!!!!! Gezellie met Joke daar op pad. Met z'n 2en reizen is wel zo leuk. eet, drink en wees blij. Joke heb jij een goede vlucht gehad. Doe lekker rustig aan en geniet van jullie vakantie.

Doei doei

• 13 Februari 2007 - 14:07

Ha Michael,
    Het lukte niet om een email-verjaardagskaart te sturen omdat ik je echte emailadres niet heb.
    Maar zo kan het ook. Van harte gefeliciteerd met je 25 ste verjaardag! Die zul je niet gauw vergeten.
    In het land van je dromen met het meisje van je dromen.
    Geniet ervan en tot ziens!
    Carina

• 13 Februari 2007 - 15:33

Christian:

Gefeliciteeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeerd !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

• 13 Februari 2007 - 22:01

Hey Mike!!

PROFICIAT!!!! Maak er een leuke dag/ avond van samen met Joke en maar weer tot snel!

• 13 Februari 2007 - 23:16

Armand:

He Michael,
    Eindelijk je website gevonden. Wij willen je nog van harte feliciteren met je verjaardag! We vinden het echt super gaaf dat je nu helemaal in India je verjaardag zit te vieren. Samen met Joke? Helemaal top! Hou je haaks jongen, en we zien je graag weer gezond terug,
    Bye, bye,
    Armand en de rest van Zwolle!

• 14 Februari 2007 - 19:46

Ewald En Theresa:

Ha Mike,

Wel een dag te laat, maar nog van harte gefeliciteerd. Jouw 25e verjaardag vergeet je nooit meer.....
    Geweldige foto's heb je weer op jouw site. Man, wat zal jij veel te vertellen hebben als je weer in dit kikkerland bent.
    Geniet van jullie tijd samen en ik blijf jouw belevenissen volgen.
    De Van Duurentjes

• 14 Februari 2007 - 22:00

Victor:

Hey michael eindelijk eens wat van mij, ik zie dat je al heel wat heb meegemaakt geniet ervan ik hoor de verhalen wel;)
    Gr,

Victor

• 15 Februari 2007 - 15:03

Jiri:

Yo M. Las dat je jarig was. Alsnog van harte. Ik neem aan dat we het nog gaan vieren als je thuiskomt hahaha. Veel plezier daar met Joke. laters!

• 17 Februari 2007 - 17:35

Hallo Allemaal,

Damn veel berichtjes gekregen hahaa echt vet! Nou met mij gaat het helemaal goed. Mijn vriendin is 11 februari aangekomen in Delhi. Daar zijn we 2 dagen gebleven en Joke keek haar ogen heel erg uit in Delhi. hahaha Het is echt helemaal fantastisch dat ze hier is. Het allereerst wat ik dacht toen ik haar op het vliegveld zag was.... Damn wat is ze wit.. Het moet erg koud zijn en weinig zon in nederland hahaaha Het was dat moment heel erg goed om mijn vriendin weer tezien. 2 dagen daarna zijn we per vliegtuig naar Goa gegaan. Ik kon het niet laten om haar mee te nemen naar het kleine paradijsje hier op aarde waar je zeker je studie even kan vergeten. Nu we hier samen in Goa zijn hebben we eerst 2 dagen heerlijk op het strand gelegen en verblijven we heerlijk aan een hut op het strand. Zelfs hebben we een kleine veranda. Elke dag de zonsondergang en voor mij blijft het leuk om even met de locals en wat toeristen een balletje te trappen op het strand. Morgen (18 februari) hebben we weer een voetbal wedstrijd. De vorige hebben we met 6 - 3 verloren. De teams waar we tegen spelen zijn indiase teams. Wij als toeristen liggen natuurlijk elke dag te zonnen op het strand en de locals zijn natuurlijk veel fitter, zij werken en trainen heier elke dag.
    Ook zijn we samen bij de waterfallen geweest in Dudhsagar. Het zijn de 2 na hoogste waterfallen die je in india kan vinden. Erg mooi, het water is alleen echt ijskoud en er zwemmen hele grote vissen in. Maar toch waren er veel mensen die erin zwommen. Ook zijn we op een dolfijnen trip geweest. Dat was echt prachtig. Veel dolfijnen hebben we gezien. En ze sprongen ook erg hoog. De dolfijnen hebben we gezien in de arabische oceaan.
    Maandag vertrekken we naar Jaipur, daar gaan we naar vrienden die ik ontmoet heb. Nu gaan we er weer even vandoor. Tot snel! Groetjes Michael

• 18 Februari 2007 - 12:37

Moesje:

heeej lieve tortelduifjes. het is zo leuk om te lezen dat jullie samen genieten, wat een luxe. ook fijn om het samen met jullie te beleven via de mail.
    en joke ben je al bijgekleurd.... als ik mike zo hoor vond hij je wel wit, maar nu niet meer toch.
    en dan ook nog met dolfijnen zwemmen, belachchchchelijk leuk zeg. wat een ervaring.
    het begint hier ook mooi te worden hoor....????volgens mij is het binnenkort lente en dan zijn wij ook bijgekleurd toevallig.
    verder niet veel nieuws van hieruit. straks ff naar anika zij is 21 geworden... jaja.
    nou lieverd geniet nog maar samen want een week is zo om en dat betkent voor joke alweer huiswaarts. wat vliegt de tijd.
    mike zou je weer wat foto's willen plaatsen.
    heel veel kusjes en knuffels voor jullie beiden en voooooorrrrzzzziiiichchchchchttttiiigggg doeiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

• 19 Februari 2007 - 09:04

He Mike en Joke,
    How is het met het vermoeiende en saaie leven zo aan het strand, waar je de zon vanuit je strandbungalow zit opkomen en weer ondergaan. Lijkt me allemaal vrij eentonig. ben je al een beetje bruin aan het worden Joke. Hier in Nederland was het gisteren zo bijna 25 graden. Dus wat dat betreft. Mochten jullie nog wat wildlife parken willen zien, in eastern rajasthan heb je het Sariska tiger reserve & national park en het Ranthambhore national park. Dit laatste park is wat groter bijna 1400 sq km. Met bergachtige mooie wilde jungle.Heel veel wilde dieren herten, reeen, en oh ja er schijnen ook nog zo'n 42 tijgers en nog wat wilde beren te zijn. He lui geniet lekker, en love y all.
    pa

• 23 Februari 2007 - 16:54

Lieve Joke en Michael,

Het voelt best een beetje stil rond jullie. Maar geen bericht is goed bericht zullen we maar denken! De laatste dagen zijn alweer in zicht! Wat gaat het allemaal snel.
    Heb je 't fijn gehad in Jaipur?!
    Weet je al hoelaat je maandag aankomt?! Al wil je daar natuurlijk nog helemaal niet aan denken!!!
    Heel fijn week-end nog en in gedachten bij jullie!
    Kusje, mamma

• 24 Februari 2007 - 06:17

Joke En Michael:

Jaaa daar zijn we weer,

Hoe is het met jullie allemaal Leuk om jullie berichtjes te lezen. Met ons gaat alles helemaal goed. Vanuit Delhi zijn we naar Goa gegaan. In Goa was het echt heel mooi weer rond de 35 graden! De palmbomen het strand, de krabbetjes de verse vis wat uit de zee komt recht op je bord, de zonsopgang en ondergang de dolfijnen tripjes maken het top! Nu zitten we in Jaipur en zijn we gister terug gekomen uit het national park van Rantambor. En pap het is er inderdaad heel erg mooi. Helaas hebben we geen tijgers gezien of beren. Wel reeen apen papegaaien pauwen antilope en nog wat andere dieren waar we de naam niet van weten.

Het was super om elkaar na 2 maanden weer tezien :)
    Het is erg goed en erg leuk om de dingen wat we hier samen meemaken, te kunnen delen met elkaar.
    Nu gaan we de laatste dag nog even jaipur in om te shoppen en van alle koeien hier te genieten haha en vanavond gaan we naar een discotheek.

Tot snel allemaal!

Ps Mutti ik bel morgen nog hoelaat ik aankom Kusje

• 26 Februari 2007 - 20:17

Moeder De Gans:

aloha mikkie,hoe gaat het daar weer in je uppie. joke is weer veilig thuis en aan haar verhalen te horen heeft ze het super gehad in india met z'n tweetjes. ze was mooi op tijd. en nou jij nog over een maandje. ik kijk er nu al uit. i count the days hihihi. hoe ging het met je sollicitatie, zou wel bingo zijn als je daar nog ff kan werken toch, laat je het ff weten???? joke zag er getint uit en uitgerust.
    hier gaat alles natuurlijk z'n gangetje. heeeeeelllll zonnig we branden hier weg jajaja en jij maar denken dat het in india zo bloedje heet is.....
    woensdag gaan we voor syl naar 2 kamers kijken bij de VU in a'dam, 16m2 eigen douche en toilet gelukkig maar kan ze het zelf poetsen.....????!!! zie je haar al poetsen en alles zelf opruimen. natuurlijk zeg jij dan.
    nou schatje je moeder gaat maar eens afwassen en we spreken elkaar snel ja doeoeoeoeoeiiiiiiiiiiiiivoooooorrrrzzzzziiiicccchhhhtttiiiiiig en veel knuffels en kusjes

• 04 Maart 2007 - 00:20

Martine:

Heej, heb in de gaten dat nog steeds alles goed gaat met je! Hoop dat je echt super hebt genoten van je tijd daar samen met Joke. En nu weer alleen verder... Kan je er nu weer tegen, of wil je alleen maar nog liever naar huis?
    KUS!

• 04 Maart 2007 - 19:07

Halllo iedereen,

Dat is weer een tijdje geleden. Joke is alweer terug naar nederland, wat gaat de tijd toch hard soms. 2 weken vliegen voorbij. Nu ben ik nog even een klein maandje alleen in India. Ik reis nu niet zo heel veel meer, ik blijf deze maand wat rondhangen in Jaipur en ik breng mijn tijd door met mijn vrienden die ik ontmoet heb. Ik rij veel op de motor door rajastan. Zo ben ik afgelopen keer van Jaipur naar Pushkar geweest. In pushkar heb je precies 1000 tempels. Bijna alle goden in India hebben heelveel tempels alleen er is 1 god die maar 1 tempel heeft, en dat is Brahma. Hij heeft deze wereld gecrieerd. Hij is De God van alle goden.

Vandaag is het zondag 4 maart. Vandaag is het ''Holy'' dag. Op deze dag gaat iedereen de straat op om elkaar onder te smeren met verf. Als je op de motor rijd (wat je op deze dag echt niet moet doen) dan word je echt ondergegooid met verf. Ik heb er niet aan meegedaan, ik heb vanaf het dak toegekeken hoe iedereen elkaar begooiden en bespoten met verf. Erg leuk om te zien van een afstand. Ik had mezelf wel een beetje voorbereid als mensen mij wilden ondersmeren met verf. Ik had overal op het dak emmers met water verstopt zodat ik in elk geval iets had om terug te doen, maar gelukkig heb ik het niet hoeven te gebruiken.
    Op het eind van de dag toen iedereen moe was van het insmeren en gooien met verf moest ik het water toch kwijt. Vanaf het dak gooide ik het water op allemaal mensen die terug liepen naar hun huizen. hahaha je had de gezichten moeten zien.

Ook ben ik nog voordat mijn Joke in India was in het national park van Ranthambor geweest. We hebben reeen antilope apen samba's en een voetafdruk van een tijger gezien maar helaas geen tijger. Er waren pythons en sommige bomen waren zo prachtig. Ze waren meer dan 1000 jaar oud, zo sterk en groot erg mooi om te zien.

Nu ben ik weer in Jaipur en ik heb zo iets moois gezien. Ik zat in een riksja ( autotaxi op 3 wielen) en ik we stonden te wachten voor een stoplicht, toen er een jongetje naar me toe kwam. Hij was rond de 8 jaar had alleen maar een onderbroek aan en een gescheurd hemd. Hij bedelde om geld. Geld geef ik niet graag. Als je iets wil geven is het beter om eten te geven. Dus ik gaf hem een toffee. Je weet hoe klein een toffee is. Maar wat deed hij... hij at de helft van de toffee en de andere helft gaf hij aan zijn vriendje.
    Het was zo mooi om te zien. Ze waren er zo blij mee.

Nu ga ik zo weer even slapen. Het is nu 00:36 uur. Weltrusten allemaal En tot snel!

• 05 Maart 2007 - 20:39

Moeders:

heeej schat, leuk weer wat te lezen over je belevenissen. ja nog ffkes en we staan weer op schiphol. kijk er al naar uit. ja dat is heel mooi van dat jochie om zijn toffee hoe klein ook om toch nog te delen. that's the way i like it toch, maar je had ook wel ieder een toffee kunnen geven of was dat je laatste.
    heb je ook zin om weer in ons kikkerlandje terug te komen wie weet wordt dat een cultuurshock voor jou hihihi.
    zaterdag gaan we syl verhuizen naar haar kamertje. ze heeft er 1 kunnen krijgen bij de VU in a'dam. leuke kamer, gelukkig een eigen douche en toilet alleen de keuken doen ze samen. de 1 komt en de ander gaat.
    zal wel wennen zijn, miep moet zelf koken......hoop dat ze een wortel van een prei kan onderscheiden hihihi. ze heeft er wel zin in. het is een groot studentencomplex, flats van 10 hoog en niet duur voor amsterdamse begrippen. ze heeft alles al wat ze nodig heeft. dus zaterdag ff poetsen, is ook zo gedaan omdat het niet zo groot is. het is een woon- slaapkamer van 4 x 4.
    Geniet nog maar van de laatste weken. geef je nog sportlessen en gaat dat goed. hoor ik nog wel ja.
    nou mikkie dit was weer het nieuws uit elburg.
    veel knuffels en dikke xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxdoeoeoeiiiiiiiiiiiiiivooooorrrrzzzziiiichchchchchctttiiig
    love you

• 13 Maart 2007 - 11:27

La Mamma:

heeeej aloha hoe is het daar. nog ffkes en dan ben je weer thuis, gelukkig maar het heeft nu lang genoeg geduurd. jij vindt dat denk ik niet, lekker genieten van de zon en warmte heeeerrrrlllliijjjkkkk.
    maaaaarrrrr...........hier begint het lente te worden met zonneschijn, dus dat wordt in de tuin werken adoeadoe de tuin is zo groot.
    ralph is vandaag begonnen met werken, zijn vakantie is voorbij. er moet brood op de plank komen.
    syllie zit al op haar kamer en het ziet er best gezellig uit. het nadeel is dat de vliegtuigen laag over de flats vliegen je hoort ze komen en gaan. maar.......het voordeel voor syl is dat als ze een keer te laat is (komt zelden voor?????)dan kan ze zo aan de wielen van het vliegtuig meeliften naar schiphol.
    ze heeft elke dag een toets, dat wordt dus nu echt serieus leren en niet meer lantefanteren. als ze dit leest zal ze wel weer commentaar hebben. maar ja je moet toch een beetje op de hoogte blijven toch hihihi.
    en met mij gaat het altijd goed, ben druk weet alleen niet waarmee, snap jij het.
    dus nu ga ik ff naar oma.
    mikkie doe vooorrrrzzziiichchchchcttttiiigggg en kom heelhuids terug, geniet nog van de laatste weken doeoeoeoeoiiiiiiiiiiiixxxxxxxxxxxxxxxxxknuffels

• 14 Maart 2007 - 10:08

Tomas:

Hey man, is al lang geleden zeg. Maar wat een vette foto's. Niet normaal, leuke verhalen om te lezen, en je hebt niet te klagen over de dingen die je meemaakt, lijkt me.
    Anne zit nu in Afrika(Benin), onderhand ook alweer 2 maanden en komt dan geloof ik bijna gelijktijdig met jou weer terug. Ik verheug me op de verhalen!! Groetjes en maak er nog een leuke laatste paar weken van. mzl

• 15 Maart 2007 - 17:43

Bezorgde Moederf:

heeej schat wat hoor ik heb je weer in het ziekenhuis gelegen. waarvoor dan. ja ik zit nu in alkmaar op oma veri passen. morgen, zaterdag ben ik weer thuis en ga zondag weer terug naar alkmaar. als je morgen nou tegen 15.00 uur belt dan zorg ik dat ik thuis ben. maak me wel zorgen hoor, laat svp wat van je horen ok en anders via joke of via de mail. wel doen hoor!!!!!!!!!!!!
    ga nu ff naar syl met oom akky tv brengen en de rest.
    vervelend dat ik niet thuis was. had al geen lekker gevoel. maar ja ben blij dat je bij de fam in jaipur bent. mail dan ff hun adres en tel.nr. dan kan ik je op hun huistelefoon bellen. heb ook nog gekeken of je op msn zat dus niet adoeadoe.
    nou lieverd nog even ik tel de dagen en ben blij als je weer thuis bent.
    pas goed op jezelf doeoeoeoiiiiiiiiiiiiiixxxxxxxxxxxxdikke knuffels love you

• 18 Maart 2007 - 15:05

Marian:

hooop dat alles goed met je gaat!nog eventjes en je bent weer back home!dikke x uit elburg/marian

• 19 Maart 2007 - 22:00

Hey Mike!
    Ja ja, zo te lezen is je laatste weekje daar nu officieel ingegaan! Als je weer terug bent gaan we weer eens gezellig iets drinken!

Kus San.

• 22 Maart 2007 - 21:37

Marian :

hele goede terugreis gewenst, en geniet nog ff van de laatste dagen!! hartelijke groetjes

• 25 Maart 2007 - 11:25

Jiri:

Yo Michael, zit er weer bijna op he? Hoop je snel weer te zien. Goede reis terug.

• 29 Maart 2007 - 12:49

Heej Michael,

Ik wil even een goede terugreis wensen!

X Irene